keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Luonnonmukainen atopian hoito - toimisiko se?


Yhtenä kappaleena ollaan yhä ja näköjään kunnon tekstiäkin sain aikaiseksi. Mä olen vaihtanut aikalailla kaiken luonnonkosmetiikkaan jokunen aika sitten ja nyt aloin miettiä voisinkohan vaihtaa myös esikoisen kortisonit ja muut luonnonmukaiseksi ihan siitäkin syystä, ettei kokoaikaa tarvitsisi tunkea myrkkyjä pieneen ihmiseen.

Kävinkin kysymässä  luontaistuotekaupasta tulisiko kauppiaalla mieleen mitään mikä voisi meitä helpottaa ja päädyin näin alkuun Frantsilan 11 yrtin salvaan. Kyseisestä salvasta olin jo lukenut aikaisemmin hyviä kokemuksia lasten atopian hoidossa, mutta pienen pakkauksen takia oli jäänyt hankkimatta. Pakkauksen ei tosiaan kannata antaa hämätä sillä sitä ei paljoa kulu, vaikka voitelisi lapsen päästä varpaisiin, sillä salvakerroksesta tulee todella ohut.

Alunperinhän menin hakemaan pellavansiemenöljyä, (samaan vaivaan) sillä monesti on sanottu, että kaikki lähtee sisältäpäin ja olen varma, ettei esikoinen saa edes ruoanmukana tarpeeksi rasvoja. Pellavansiemenöljy sisältää omega 3, omega 6 ja omega 9 eli muutakin tärkeää kuin vain kolmosen, mitä esim lasten kalanmaksaöljyt sisältää ainoastaan. Kuulin myös ensikertaa, että maitohappobakteereista voisi olla hyötyä niinkuin monille onkin, vaikka meillä ei allergioita eikä vatsaongelmia olekkaan ollut eli seuraavaksi suuntana siis apteekki.


Perusrasvoista käytössä on ollut Aqualan L ja sen lisänä sheavoi, sillä esikoisen iho tottuu todella nopeasti jos samaa rasvaa käyttää "liian kauan". Sheavoi ollaankin todettu meille toimivaksi, vaikka levittäminen onkin melko työlästä ja kuivuminen kestää jonkunaikaa. Kokonaan myöskään se ei paranna ja meille hyvä kausi käsittää sen, että ainoastaan puolet kehosta on kutiavan ihottuman peitossa, kun yleensä sitä on varpaista takaraivoon saakka. Kookosöljystä ei meille myöskään ollut apua.

Vielä en osaa sanoa olisiko nämä ne meille sopivat keinot, mutta kirjoitan ehdottomasti kokemuksia, kun ollaan näitä kokeiltu jonkunaikaa. Tähän mennessä toimivin helpotus on ollut ainoastaan kortisoni ja antibiootit, joten näistä tullut apu olisi enemmänkuin tervetullutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti